Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

14.3.19 Další dvě rajčata červenají: jedno hned vedle toho skoro zralého na stejném vijanu a druhé na jiné rostlině MM na východním okně.

Kamarád kutil mi vyrobil primitivní vlhkoměr do hloubky 8 cm, takže už nezalévám hromadně, ale individuálně podle diagnózy stanovené kombinací lidských smyslů s elektronikou. Stále mám totiž pocit, že je přelévám, tak snad se to teď zlepší.

Na balkónovníku už je nový igelit (4 vrstvy, redukovatelné na 2), takže až přestane pršet, namontuji svítidla a topení a holky půjdou ven. Plán je v neděli 17.3.

Stále ale uvadají a schnou spodní listy. Nahoře to bují a dole je holý stonek – zvadlé listy odstraňuji. To už není jen nedostatkem světla a živin. Uvědomil jsem si, že doma jsou podmínky podobné skleníku, takže začínám podezírat nějakou bakteriální infekci. Mají to totiž všechny. Teď už je pozdě na nějakou dezinfekci či sterilizaci, ale příští sezónu musím použít antibakteriální nátěr stěn a ultrafialovou lampu před přesunem rostlin domů. A hlavně jich musím mít mnohem míň: max. 4 ks na okno a osvětlení zadní, horní i boční. To už uplatním teď v balkonovníku. Pouhé odražeče jsou pro větší rostliny málo účinné, protože k nim přes ně moc světla nepronikne. Přesto je stále používám, protože musím odstínit červenomodré světlo růstových LED.

 

Milan HP 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika