Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

7.3.19 Rostlin s plody postupně přibývá. Teď jsem objevil plody na červeném keříčkovém cherry (netuším o jakou odrůdu jde, viz výše), výsev 4.12., takže je jich dnes celkem 10. Nejsilnější MM jich má 15 ve 4 vijanech a rostou. Ovšem musím přiznat, že je kolem nich spousta práce a přemýšlení. Je to takové žonglování s časem, prostorem, výškou rostlin, osvětlením, hnojením, větráním a zaléváním, protože každá z rostlin vyžaduje individuální péči a řešení (a hlavně stále víc prostoru). Jsou totiž téměř každá v jiném stadiu vývoje. A já jich mám, tedy včetně rašící sadby do zahrady, víc než stovku a prostor zatraceně omezený. Jasně, velký voči a zvědavost. Ale nestěžuju si, jen chci varovat, že víc je někdy příliš, tedy že míň je někdy víc (doufám, že si to budu pamatovat). Na druhou stranu tenhle „overkill“ (také jedna ze strategií MP) vede k tomu, že vyřazuju, stejně jako Matka Příroda, slabé a neperspektivní jedince bez výčitek. K čemuž už jsem byl nabádán loni.

Nastal čas pro přípravu balkonovníku (vyhřívání, osvětlení). Počasí tomu, na rozdíl od loňska, docela přeje, a tak doufám, že v půlce března už budou, ty zatím neplodné, „venku“. Ty s plody zůstanou uvnitř. Nezdá se, že by některá rajčata chtěla zrát. Ještěže ten Brexit bude nejspíš odložen.

 

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika