Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Evi, myšlenka rajčatostromů v mém provedení dosedla tvrdě na zadek - po zásluze. I na balkóně v létě bylo vidět, že těch kolem 20l zeminy 3 rostlinám nestačí i přes hojné hnojení. Ty keře daly svůj díl plodů, ale menší než jednotlivci. Možná by pomohlo zdvojnásobit objem květináče, ale to pak vylučuje přenosnost, takže veškerý účel je v háji. Byl to pokus více-méně vyvolaný nedostatkem prostoru - tedy mojí nenažraností. A určitě jsi si všimla, že už ho letos neopakuju, i když potíže s prostorem mám zase. Tudy tady cesta nevede.

Řízky z loňské sezóny si vedou střídavě. Některé uhynuly, některé prosperují celkem slušně - jeden už rozvíjí letošní plod (dva předešlé a moje chyba zahubily řízek Startky). Zahynuly především ty, kterým jsem nechal opylené květy, popř. i plody. Investovaly energii do těch plodů a ne do kořenového systému a růstu. Můžu ale říct, že byly všechny po loňském báječném roce zcela zdravé. Teď už mi kvetou i řízky druhé generace. Pokud by byly nějak nakažené, už by se to dávno projevilo. A určitě bych to nedělal, kdyby loni byla plíseň.

Vím, že Gardenberry a Tomato Berry jsou více-méně jedno a totéž, ale shodou okolností se mi naskytla příležitost je levně koupit v Anglii, tak jsem ji využil. To, že je mají i na Semu, jsem zjistil až dodatečně. Ale cena je přibližně stejná. Thompson/Morganům věřím víc než Semu, takže není čeho litovat. A spíš je chci pěstovat na balkónech v květináčích. Na zahradu přijdou převážně středně velké odrůdy: Start, Stupice, Mountain Magic - spíš koktailové, Crimson Crush (MM a CC musím prověřit na plísniodolnost), Tornádo, pokusně Huevos de Toro a možná i několik pozdních Kumato pro jejich dlouhé LSL. Kumata musím tedy už vysít teď, ostatní kolem 15.2. MM budou řízky i mateře. Díky, že mi pomáháš plánovat.

Milan 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika