Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Evi, myslím, že to není přehnojováním: stejné příznaky, tedy zaschnutí spodních listů, se projevují i u rostlin, které nebyly hnojeny. Letos to vypadá trochu jinak než loni, ty listy zaschnou zelené (loni žloutly), prostě kolem 1 cm od stonku seschnou na tenkou nitku a z listu nezbyde téměř žádná hmota. Škoda, že nemůžu poslat fotku. Není to ani přeléváním, protože je spíš trápím suchem. Na mne to působí dojmem, že ta rostlina ví, co dělá: zbavuje se zbytečných listů, ve kterých díky minimálnímu světlu neprobíhá asimilace. Moje světelné podmínky jsou mnohem horší než Tvoje (prohlíd jsem si polohu Tvého domu na Googlu) a taky si nemůžu regulovat teplotu, jak bych chtěl, protože s nimi bydlíme. Ale přivedlas mne na myšlenku přendat pár menších jedinců na chodbu, kde je tak 14°C a okna jsou východní, ale nestíněná jako u mne lodžií. Jenže to je společná chodba, takže jim nemůžu přisvětlovat a ani použít odražeče, lidi by si stěžovali na tmu na chodbě. Takže je tím spíš obětuju. Tady jsou totiž neustále mlhy a totálně zataženo.

Ale abych nebyl jen negativní: spousta jich už kvete, dokonce ve větších hroznech (loni jen max. 2 - 3 květy na vijanu) a dneska jsem objevil rostoucí rajčátko na Mountain Magiku 1. generace. A přestože listy opadávají, ty rostliny rostou dál, jakoby se nechumelilo. Navíc světelné podmínky se budou zlepšovat a přijdou snad i jasné dny, takže to zas až tak černě nevidím. Možná jsem si jen stanovil příliš ambiciózní cíle. Už jsem i trochu slevil: rád bych měl rajčata do Brexitu 29.3.smiley Klony MM určitě budou, o tom není pochyb. Navíc chci řízkovat i ty ze semínek (4 rostliny = cca 16 řízků).

Jo, a Mini Kumata už taky kvetou, takže jsou skoro stejně raná jako Maglie Rosy. Velké Kumato je pak opravdu pozdní (DTM 80), ale zato vydrží na policismiley.

Milan

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika