Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

15.1.19 Dnes jsem sklidil 3 zralé mini Mountain Magiky a protože právě pojídám Vilmy z loňského listopadu (dozrály bez ztrát!), můžu říct, že jsou stejně veliké. Přejedení novými rajčaty tedy opravdu nehrozí. Ještěže mám těch zbývajících cca 1,5 kg z loňska. Nějaký čásek tedy ještě přežiju bez absťáku.
Dalších několik Ř1, ale i jeden Ř2 – Start, rozkvetlo. I 3 květy ve vijanu. Ale mám trochu strach z toho, zda to ty rostliny utáhnou. Ta Startka (Ř1) se 2 zelenými rajčaty je sice rozvíjí, ale na úkor dalšího růstu – nevede si dobře, možná odplodí a zahyne. A to i přesto, že hnojím pravidelně jednou týdně Ca(NO3)2, tedy norským ledkem a Sensi Calem - střídavě. Teď chci také zkusit Kristalon na květ a plod. Některým Ř1 (včetně té Startky) jsem i dodal do půdy granulovaný hnůj. Mám podezření, že cca 8000 lx je dostatečných na růst, ale ne na plody a Matka Příroda mi denním světlem moc nepomáhá. Jenže letos už to měnit nebudu, i když uvažuju o přeskupení: ty, po kterých bych chtěl úrodu, vyberu a dám na jedno okno s tím, že jim přidám na osvětlení tak na 10000 lx.
V jednom kontejneru od džusu se mi objevil okrový povlak povrchu, nejspíš nějaká houba a při zalití to začoudilo jako při hašení ohně. Spóry. Sice se nezdálo, že by to té rostlině – Ř2 MM – nějak škodilo, ale přesto jsem ji přesadil. Jenže se při tom zlomila, takže nakonec dopadla jako řízek řízku. Mám obavy, že se ta houba může šířit. Ale je také dost možné, že je to ta houba zajišťující mykorhizu. Používám totiž substrát Floria s mykorhizou.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika