Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

29.12.18 Dva hlavní problémy vyřešeny, tedy aspoň doufám. Přesazení velkých sazenic jsem provedl, ne do konečných nádob, ale do krabic od mléka/džusu s uříznutým vrškem. Používám ale jen ty s kovovou folií uvnitř. Na jaře se mi totiž u některých bez fólie projevila podezřelá věc: vypadalo to jako bující klih a rostlinám se v tom nevedlo dobře. Tím jsem ušetřil místo a zvýšil počet přesazení na 4. Uvědomil jsem si totiž, že potřebuji co nejbujnější kořenový systém, ani ne tak do šířky, ale do délky. Stejně tak jsem vyřešil některé řízky druhé generace.
Na LED růstová světla jsem zespoda připevnil broušené skleněné kachlíky, původně asi z luxferu. Perfektně lámou a rozptylují světlo, i když nejspíš za cenu znatelných ztrát. Ty ale lze vykompenzovat snížením vzdálenosti od rostlin. Myslím, že teď už popálení nehrozí.
Vypůjčil jsem si dneska luxmetr. Zatím jsem provedl jen předběžná měření na východním okně. Naměřil jsem v úrovni vrcholů cca 8000 lx (s odražeči), přičemž ve stejné době venku na balkóně ve 14.45 bylo u zdi 350 lx a na zábradlí 700 lx. Byl hodně pošmourný den. Denní světlo za těchto okolností už nehraje moc velkou roli. Problém je, že umělé světlo není rozloženo rovnoměrně. Chtělo by to nejspíš nějaké profesionální plošné panely, ale ty jdou cenově do desetitisíců. Tak to řeším prodlouženou dobou svícení na 13 až 14 hodin a přehazováním pozic. Chci přidat i bílé světlo (4100°K) tam, kde je pouze červenomodré. Uvidíme.
Květy Startky byly opylovány a plody i rostou. Viz foto – ale musíte pečlivě hledat.
Dozrávají další 3 Mountain Magiky, ale jsou opravdu prťavé. Také je jeden na snímku.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika