Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

23.12.18 Byl jsem opět nucen řízkovat vrcholy 4 rostlin: 3 MM a 1 Start. Ta, co už rozkvetla. Zatím stále nevím, zda byly květy opylené a zda se budou vyvíjet. To bude záležet na jejich kořenovém systému. Červená jeden malinký MM a dva plody MM rostou. Děsně pomalu, ale přece. Určitě z nich nebudou kulečníkové koule.
Přesadil jsem jeden řízek druhé generace do velkého květináče. Byl už moc veliký – Startka, jak jinak. Vůbec Startky prokazují skvělou životaschopnost i v těch mých tvrdých podmínkách. A to jsem je přibral jen tak pro srovnání.  
Sousedi, kteří bydlí naproti přes dvůr (nejmíň 80 m) si stěžovali, že jim moje žárovky svítí za tmy do oken (sic!). Moje prvotní reakce byla „Vlezte mi na záda.“, ale pak jsem dostal nápad zakrýt okna odražeči i zvenku, tedy když už není denní světlo. Vytvářím jim tím jakýsi růstový stan, odkud prchá jen málo světla. A sousedi nemůžou remcat. Západní okna naštěstí směřují na řeku, s těmi bych to dělat nemohl. Jsou nepřístupná. I když i to by se dalo vyřešit.
Zkouším různé druhy světla. Čistě červenomodré růstové, růstové plnospektrální s jednou bílou diodou (nové žárovky už dorazily, LED, 54W), čistě bílé 4100°K a smíšené bílé a růstové vedle sebe z 2 zdrojů. Je příliš brzy na hodnocení, ale znovu si vypůjčím luxmetr a změřím intenzity na jednotlivých oknech v těch nejhorších světelných podmínkách v roce. 
Stále ještě mám pomalu zrající rajčata z podzimu. Zítra bude salát, tedy vlastně dva. A na Silvestra doufám také.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika