Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

9.12.18 Ledabyle uložená rajčatová semínka klíčí všechna. Což mne znovu utvrzuje v tom, že když jsme přepečliví, našim rajčatům se vede hůř. Tedy, nesmí se ta lajdáckost příliš přehánět. No nic, problémy s místem budou, i když už mám připravené další, tedy poslední, volné okno. Už i moje tolerantní manželka dnes vyjádřila silnou nelibost vůči nad oknem napnutému lanku na zavěšení světel a odražečů. Tak jsem jí trochu zpacifikoval ochutnávkou zralých rajčátek (5) z domácího (doslova) chovu. Byla mezi nimi i Startka a dost mne překvapila (příjemně): rajčatovost cca 6, což bylo tak nějak očekáváno, ale cukr kolem 3, což mne trochu šoklo. Jasně, není léto, ale ta štrapáce za to stojí. Mountain Magiky už jsem hodnotil: tam není moc změn.

Přibyly další 3 řízky. Ty starší z druhé, vlastně třetí, generace jsou přímo u okna, kde je nižší teplota (16 – 17°C), takže rostou pomalu, ale jsou tmavě zelené a nevyčuhují. Semenáčky se mi také zdají přiměřeně silné. Zajímavé je, že jsem kontroloval zápisy o zalévání a naposled jsem semenáčky zalil v úterý do podšálků a dnes (neděle) byly ještě vlhké, takže jsem zalití odložil – setrvalá teplota kolem 20°C. Katko, pokud tohle čtete, určitě si oddechnete: na tu dovolenou můžete klidně vyrazit. Když si vzpomenu, jak jsem na jaře zaléval denně, někdy i dvakrát, popadá mne hrůza. Bodeť by jim neuhnívaly kořínky, když žily v bažině (ale přežily!). A bez kořínků se vápník těžko vstřebává.

To popálení jsem vyřešil dalším zvednutím žárovek. Zatím se neopakovalo. Všechny MM jsou naprosto nedotknuté.

Ve špajzu mi stále dozrávají „zahradňáci“, ještě zbývá tak 5 kilo. Vydrží do ledna?   

 Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika