Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

2.12.18 Proběhla ochutnávka prvních dvou prťavých Mountain Magiků nové sezóny. Hodnocení: rajčatová chuť 5,5; sladkost 1,5. (Stupnice 0 – 10). To umělé osvětlení jim prostě není schopno vyrobit dost cukru. Není to tedy srovnatelné s MM v létě, ale v salátu s trochou medu budou chutná. Podobné je to u později otrhaných rajčat ze zahrady dozrávajících uvnitř. V podstatě se ale jedná o vedlejší produkt, hlavním cílem je vypěstovat řízkové, tedy geneticky totožné, sazenice MM na jaro do balkonovníku a i ven na zahradu.
Nechci to zakřiknout, ale nové složení půdy (se skořápkami, popelem a dolomitským vápencem) se zatím osvědčuje: ani u řízků, ani u semenáčků už v této půdě zatím nedochází k tomu žloutnutí a usychání listů jako na jaře. Obojí jsou tmavě zelené a řízky vyhánějí nové zálistky jako na běžícím pásu. Budou potíže s prostorem stejně jako na jaře. Objednal jsem 3 nové růstové žárovky, ale zatím nedorazily. Balkonovník nemá moc smyslu používat v mrazech: přitápění pak vyjde mnohem dráž než přisvětlení doma. Takže počkám, až bude trochu tepleji, eventuelně až už rostliny nebudu mít kam dát. Všechno se odvíjí od Matky Přírody.
Řízky dostaly Sensi Cal s ostatními prvky, semenáčky postupně přesazuji. Druhá v pořadí (po Stupickém) je Maglia Rosa. Třetí pak viditelně bude Mini Kumato. Sleeping Lady a Vilma si dávají na čas a rostou pomalu, jak to mají v popisu práce.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika