Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

30.11.18 Udělal jsem dalších 6 řízků, z toho 1 Startku. Z jednoho Mountain Magiku už mám řízky dva. Počty se docela rychle rozrůstají, takže o víkendu začnu dokončovací práce na vytápěném a osvětleném balkonovníku a postupně začnu řízky i semenáčky přesouvat tam. Pokud by hrozily opravdu velké mrazy, půjdou je přežít zpátky dovnitř. Za pošmourných dnů – v poslední době tedy denně – přisvětluji celý den tak 10 – 12 hodin. Při příkonu 236W (4 LED růstové žárovky á 54W, dvě denní bílé á 10W) celkem, spotřebuji do 3kWh denně - cena malého piva v hospodě. Na druhou stranu ušetřím za teplo, protože radiátor je zapnutý pouze 8 h denně a to ještě ne naplno. Zatím jsem z toho nenastydnul (klepu na dřevo). Přestal jsem se starat o sterilitu půdy – ta trocha plevelu není žádný problém - a vůbec je můj přístup daleko laxnější než letos na jaře.
Zítra je v plánu sklizeň prvních dvou rajčat (Mountain Magic) „nové sezóny“, tedy těch, co vlastně byly mým omylem. Uvidíme, jak budou chutnat. Zraje i jeden plod Startky, tak budu moci srovnat.
U dvou Stupických semenáčků začala blednout žebra na jednom z jejich listů. Byly v místě nejintenzivnějšího osvětlení LED růstovými žárovkami, a tak jsem je přendal na jiné okno do bílého, méně intenzivního světla.
Dozrávající rajčata z léta bylo nutno svézt z chalupy, protože v chalupě hrozí mráz. Takže jsou všechna ve spíži, kde udržuju teplotu kolem 11°C. Postupně dozrávají a ztrácejí na chuti v závislosti na odrůdě, ale pořád jsou několikanásobně chutnější než levná supermarketová. Start a Stupice si vedou v chuti nejlíp. Stále jich je celkem ještě tak 8 kg. Procento ztrát se rapidně snižuje. Užíráme každodenně.
Jednu zachovalou Startku z řízku a jeden kořen téže odrůdy jsem nechal na východním okně na schodišti v teplotě kolem 14°C. Samozřejmě bez přisvětlení. Jsem zvědav, jak si povedou.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika