Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

18.11.18 16.11.jsem přesadil všech 5 Stupických do větších kelímků a do standardní směsi půdy (49%) a růstového substrátu (49%) s přídavkem písku, popele, drcených skořápek a dolomitského vápence. Starého výsevového substrátu jsem je zbavil jemným vytažením za stonek. Kořínky jsem nezkracoval. Rychle se chytly a viditelně rostou dál.
Vrchol jednoho řízku Mountain Magiku jsem již odřízl a zasadil do výsevového substrátu. Také se pěkně uchytil a mateř už vyhání dva nové fazochy. Přisvětlování jsem rozšířil o ráno (2 -3 hodiny) a večer od 16:00 tak do 20:00. Při velmi pošmourných dnech ponechávám světla v provozu i 10 hodin. Problémem je nerovnoměrnost osvětlení, takže musím prohazovat pozice. Některé řízky MM to „nedaly“: nepovedlo se jim správně zakořenit – celkem 7. Ty ostatní mi dělají radost viditelným růstem a prosperitou. Další dvě MM rajčátka se začínají červenat. Jeden ze řízků Startky rostě neuvěřitelně bujně, takže také půjde na řízky, i když to nebyl původní záměr a totéž platí i o dalším MM.
Zalévám mnohem méně než na jaře, semenáčky 1x za 5 dní vodou a řízky 1x za týden 2% roztokem dusičnanu vápenatého. Příští týden dostanou ostatní prvky v Kristalonu nebo Sensi Calu. Ráno a na noc větrám a vypínám topení, takže mají 18ti stupňovou půdu. Přes den 21 – 22°C. Větší rozdíl nedokážu docílit.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika