Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji za milá slova - potěší.

Podle předpovědí si myslím, že letos nástup jara přijde později a skok ze zimy do tepla bude rychlý. Sázet budeme později jako vloni, Brno o něco dříve jako Zlín smiley. Rajčatům dle mého pokusu hokusu s brzkým sázením svědčil po výsadbě spíše chladnější ráz počasí, ale samozřejmě bez mrazů. Byla to otázka štěstí. Brzy vysázená rajčata jsem z počátku chránila každé samostaně v pytlech z netkanky - podle mě je to lepší, než pod tunelem - vzduchu je tam méně, tak by rostliny měly vychládat pomaleji. Je to ale jen můj názor. Ty pytle lze ještě zateplit další vrstvou, nebo dvěma. Už se po mně opičí i někteří sousedi. Nemáme plantáže jako Vy, tak to jde. Výraznější pokles teplot pod nulu pochopitelně ani takové zateplení rostliny nezachrání.

Zkouším jen běžné odrůdy a Start je pro mě jednička. Stupické mi nechutná, pro mě je vodnaté. Ani Bejbino mě nijak neoslovilo. Orkádo je dobré, i když méně úrodné jako Start, Torino tak dobré není, ale slušně dozrává i v chladnějším podzimním počasí.

Jako každé paprikové rajče je Big mama citlivá na nedostatek vápníku a i když jsem rostlinu občas postříkala Wuxalem, stejně plodům černaly špičky. Na podzim jsem chtěla rozhodit dolomitický vápenec, ale využila jsem nabídku na hnůj a ten se s vápněním moc nekamarádí, takže vápník bude zase chybět. Díky suchu, co bylo, hnůj zarytý v zemi stejně vyschl, tak ani jeho potenciál nebude plně využit. Mám dilema, jak doplnit k rajčatům vápník. Kristalonem co 14 dnů + wuxalem na list? Máte nějaký lepší nápad?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika