Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Připomenu co jsi napsal: "podmínky jsou důležitější než odrůdy". S tím já nesouhlasím. Doufám, že každému zde na webu, který pěstoval rajčata alespoň dva roky je jasné, že pokaždé je stejná odrůda trochu jiná. Jednou jsou rajčata třeba zde vzpomínané odrůdy Start F1 trochu sušší, s koncentrovanější chutí, podruhé vodnatější mdlejší, potom mají zase žlutý límec, popraskají vlivem nadměrného množství vody a na balkoně trpí velkým horkem a nedostatky ve výživě (záleží na tom, jak pěstitel namíchá substrát).. Ale to ví každý a není třeba o tom diskutovat. Ale pořád je to odrůda Start F1 se svou typickou chutí. Ještě se, mně nestalo, že by některý z pozdějších českých hybridů chutnal v některém roce jako Start F1. Možná může někomu třeba Tornádo chutnat víc, ale to je otázka chuti každého z nás. Opravdu o tom, že podmínky pěstování jsou v čase různé a mění se je úplně zbytečné diskutovat.

K tomu Tomatoberry F1 mohu napsat jen to, že jsem ho pěstoval jednou ze semen darovaných a jednou ze semen která jsem si koupil v Anglii. Mohu říct, že mně chutnalo, to je vše. Ale každý máme své preference chuti a možná někomu třeba jako mně může chutnat víc třeba obyčejné Goldkrone, Podle mne je vše otázka módního trendu. Všichni pěstují cherry rajčata snad kvůli tomu, že je mají pro děti a vnuky, ke mně na zahradu žádná drobotina nechodí a tak se moc cherry rajčatům nevěnuji. Dnes už Tomatoberry ani Sungold není top odrůda. Kdo chce být in, tak pěstuje některé odrůdy firmy Tokita s názvy začínajícími na Sun...

           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika