Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dovolím si tak trochu nesouhlasit s prvním odstavcem. Loni jsem, mimo jiné, zasadil několik sazenic setých v prosinci a lednu. Pravda, pěstovaných s přisvětlením LED světlem (bílé i růstové červenomodré). Vysazoval jsem je zároveň s březnovými semenáčky. Na pohled byly stejně veliké, ale ty dřívější měly bohatý kořenový systém, nasazeno plno květů a některé z nich již byly opylené. A ledňáčkové také měli první zralé plody už koncem června, kdežto březňáci až v polovině července. A navíc ledňáci měli větší výnos. Není v tom přímá úměra, tedy o měsíc dřív = měsíc náskoku, to ne. Ale pokud se snažíte mít úrodu co nejdřív kvůli plísni, je každý den rozdílu dobrý. Předloni jsem sázel ještě jen darované březňáky a první zralé rajče měl až 10. srpna. Ano, bylo to také odrůdou, ale už 16.8. přišla plíseň. Letos jsem do 15. srpna měl už 88 kg (z 57 rostlin). A v tom je smysl dřívějšího výsevu.

Naopak s vámi souhlasím v odstavci druhém. Moje číslo je tak 12 - 14, ale to je strop. Když tady na vlákně čtu ty spousty jmen odrůd, točí se mi z toho hlava. To prostě nezvládám. Po loňsku jsem některé odrůdy vyřadil a nahradil je jinými, ale počet tomu odpovídá. A tady uvedené rozdíly v hodnocení jedné a téže odrůdy naznačují, že podmínky jsou důležitější než odrůdy. Ale to se asi setká s nesouhlasem.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika