Vladimíre, vyzerajú dobre, som zvedavá ako dopadne budúcoročné testovanie.
Teraz trocha odbočím, už pár rokov rozmýšľam, aké rajčiny dodávali do našich obchodov v r. 1960-1970, lebo mi vtedy chutnali lepšie, ako domáce od otca- vtedy už skúseného pestovateľa. Boli strednej veľkosti mierne sploštené, niektoré mali aj trocha žltý límec. Doteraz som sa s takou chuťou nestretla (možno je to už len nejaká nostalgia- ale mám to niekde v hlave ešte zakódované) Hybridy sme vtedy ešte nepestovali, začínali Bonsety, ale tie mi nechutili. Ani Štartky neskôr nemali až takú výraznú chuť. Nebola to ani vtedy obľúbená Sláva Porýnia a Stupické. Nájdu sa tu na nete nejakí znalci vtedajšieho veľkopestovania?Ani vlastne neviem, či pochádzali z domácich zdrojov, alebo z dovozu(vtedy prichádzalo do úvahy tak Maďarsko, príp.Bulharsko, Rumunsko, či ZSSR?) Budem vďačná za každú stopu.
Eva T.