Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Právě se o něco podobného pokouším. O víkendu jsem vysel semínka (viz vlákno RHP - plísni navzdory), ale na "vnitřní chov". A rostliny, které mám venku tam zůstanou tak dlouho, jak vydrží. Může být, že tam vydrží do prosince. To je všechno na Matce Přírodě.

Co se druhé "náhradní" výsadby týká, myslím, že pro smysluplnou úrodu je nejzazší termín začátek srpna - tedy u mne ve výšce 570 mnm. A i to za předpokladu, že počasí bude podobné letošnímu. Soudím tak podle řízků, které během léta ještě vysazuji - ty výhony, které je mi líto vyhodit. V tom případě bych doporučoval vysazovat už hodně vyspělé náhradní sazenice, řekněme květnový domácí či skleníkový výsev. Spóry plísně sice ve vzduchu a půdě zůstanou (pokud dokonale zlikvidujete ty napadené, tak v nepatrném množství), ale za sucha se nejspíš neuchytí. Ale je to jen teoretická úvaha. Možná by bylo jednodušší postavit nad rajčatovým záhonem zatahovací stříšku, třeba z průsvitné krycí plachty, a tak udržet suché rostliny.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika