Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den

Druhým rokem bydlíme v novostavbě, kde máme okna s trojsklem (přesnou specifikaci neznám). A druhým rokem stejný problém.
U velkého okna, kde slunko na jaře svítí od cca 10h do cca 16h jsme zaseli do truhlíku semínka rajčat, papriky, dýně, cuketa, melouny (okno není nijak stíněno střechou, má pouze venkovní žaluzie, které v době klíčení a rustu průběžně zvedáme a spouštíme). Teplota v domě je taková klasická - cca 24°C z podlahového vytápění.

Semínka vyklíčí. Rostlinky dál ale velmi rostou do výšky a přitom stonky zůstávají velice tenké. Po přesazení ven je pak problém udržet rostlinku při životě. Rostlinka často leží a hrubší dešť ji hned poláme.

Hledám příčinu, proč tomu tak je, proč ve starém domě u rodičů, kteří taky vyseté semínka mají v jižním okně, rostou rostlinky pomaleji do výšky a stonky jsou tlusté.

Přemýšlím jestli tou příčinou nemůže být právě to trojsklo v okně, které zamezuje více prostupu světla, možná i UV, nebo něčeho dalšího…..

Děkuji za názory a případne rady co s tím.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika