Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ano, některé výhony Bz bylo třeba vyvázat. Používám v Grow shopu koupené bambusové stvoly 1,05m, kus za bůra. Na Bz je to dostatečná délka. Kolem výztuže udusám hlínu, aby držela. Případně výztuž připevním k zábradlí nebo mezi sebou. Ale samozřejmě jde použít i vhodné klacky zadara. Vítr mi loni nadělal spoustu rotyky, ale ani ve stupni 5 mi nedokázal nic moc zničit.

Mám semena Vilmy od stejného dodavatele, takže mají přesně stejnou stavbu těla. Prostě se musí ta rajčátka hodně hledat (některá jsem nenašel, takže mi tam uschla). Ale to, že nejsou osluněná, vůbec nic nemění na chuti nebo růstu plodů. Většina zahrádkářů otrhává spodní listy, které "stíní", ale jediný důvod je, že rostliny usychají po dešti rychleji a může do nich vítr a tak je redukováno nebezpečí plísně. Pokud plíseň nehrozí, otrhávání zdravých listů nedává smysl - asimilují a vyživují rostlinu i plody. Něco jiného je pak odstřihávání listů odumírajících: ty by měly být odstraněny co nejdřív, protože rostlina se někdy snaží je udržet naživu a tím se vysiluje.

Klíčovým problémem pěstování rajčat (kromě nemocí) je vstřebávání nezbytného vápníku. Můj problém číslo 1. Což souvisí s vývojem kořenového systému. Kdykoliv se kořenový systém opozdí za vývojem rostliny (nedostatek světla, vody, živin, ale i příliš nízká či vysoká teplota), odumírají některé listy, rostlina prostě neprospívá. Takže letos přidávám 3 zdroje vápníku do směsi na pěstování v květináčích: popel, mletý dolomitský vápenec a drcené skořápky. Pomáhá to, ale jen částečně.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika