Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

30.10.18 Stupické a Minikumata už jsou v kelímcích od 25.10., ostatní ještě čekají na výsadbu. Objevila se ještě jedna Vilma, celkem tedy také 3. Odchýlil jsem se od svého plánu a zasadil je do německého výsevového substrátu. Už mají viditelné pravé lístky. Je tu jeden malý problém: podle tvaru děložních listů se mi zdá, že v pytlíku se Stupickými od Sema byla jiná odrůda, ale možná se mýlím. Pro jistotu jsem dnes tedy ještě vysadil 4 řízky z rostlin na balkóně, sice pozdě, ale jistota je jistota.

Celkový stav řízků je tedy 22 Mountain Magiků, 2 Startky a 4 Stupické (ale u těch se teprve ukáže, zda se chytí).

7 MM a 2 Startky už jsou v bytě s odražeči i umělým osvětlením (2 LED čm růstové žárovky 54W ve výšce 70cm nad rostlinami). Dnes ho poprvé rozsvítím tak na 2 až 3 hodiny navečer. Ostatní řízky trpělivě čekají, až se uvolní balkonovník, kde mám stále letošní generaci i s plody – je mi líto je likvidovat, protože ještě postupně zrají. Řízky jsou v chodbě při nižší teplotě, takže rostou pomaleji. Snažím se o postupný vývoj. Startka i 5 MM už mají plody (Start 2,5 cm v průměru), dnes zasazeným Stupickým jsem uřezal i květy, aby se lépe uchytily.

Na chalupě rajčata stále žijí. Kontroloval jsem je včera odpoledne a mrazivou noc na pondělí (Milešovka -2°C) přežily bez úhony. 

 

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika