Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

28.9.18 Letos nejspíš ukončí sezónu mráz. Plíseň prostě nějak neměla svůj rok, za což budiž poděkováno Matce Přírodě. Takže otrhávám, co se dá. Rozhodl jsem se porovnat i různé metody dozrávání. Takže mám tak 35kg v nízkých kartonových krabicích (bez jablek či banánů – chci, aby dozrávaly co nejpomaleji) v chalupě na podlaze, kolem 10kg na vijanech v chalupě na záclonových konzolích a dva stromky Startek celé, zavěšené také v chalupě. Teplota i vlhkost jsou tam podle loňské zkušenosti příhodné. V krabicích už dozrály ty, které jsem sklízel jako dost červené asi před 10 - 14 dny. Stále chutnají velmi dobře.
Stav řízků MM je 17 plus dvě Startky. Jeden MM po dešti v hlíně uhnil, takže jsem ho nahradil novým. Začínám je stahovat domů, tedy na chodbu, kde je teď tak kolem 16°C. Zítra nebo pozítří vyseju Stupické, Magliu Rosu, Sleeping Lady, Minikumato (to poprvé) a uvažuju i o Vilmě. Světelné podmínky jsou zatím slušné (pak budu mohutně přisvětlovat LEDkami), takže doufám, že nebudou trpět nedostatkem vápníku. No a protože jsem se nedopátral, která forma Ca je rajčatům nejpřístupnější, dodám do půdy dolomitský vápenec, popel i vaječné skořápky. Prý jsou naprosto imunní proti přebytku Ca.
Stále doufám, že není úplný konec sezóny, takže statistika je ještě otevřená.

Milan HP

P.S. Překročil jsem bájnou hranici 200kg, tedy včetně těch na dozrání.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika