Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

23.9.18 Tak přeci jen udeřilo chladno a vlhko. Může být, že ještě budu mít příležitost ověřovat plísnivzdornost. Zatím ale stále žádné známky. Stříšku jsem nezatáhl, protože teď už tím není co získat: brzy budu muset otrhat všechna ještě nezralá rajčata. Buď kvůli plísni nebo kvůli mrazu (v 570 mnm hrozí hodně). Teploty příští týden hodně poklesnou, takže pro jistotu otrhám alespoň část. Dnes jsem očesal cca 13 kg zrajících všech odrůd, jsou v bednách a doufám, že jich většina dojde. Celkové množství dosud sklizených se tak vyšplhalo někam ke 170 kg. Přesná čísla spočítám až na konci sezóny.
Ověřil jsem si, že existuje silná korelace mezi slunnou polohou a výskytem suché hniloby. Rajčata v půdě přímo vystavené slunci jí trpí daleko víc. Nejnáchylnější je Crimson Crush, oproti tomu Mountain Magic utrpěl jen minimální ztráty, i když jsou obě odrůdy ve stejně slunných pozicích vedle sebe. A ještě k tomu z těch dnešních cca 3,5 kg MM nebyl prasklý ani jeden! Zato u Startek tak polovina.
V květináčích už mám 14 MM řízků, ale nevím, zda se mi ještě podaří udělat další. Snad to bude stačit.
Balkóny stále dávají úrodu, i když je nižší a nižší. Postupně odumírají listy, a to dost houfně, ale vyrážejí nové výhony a plody nejsou nijak postiženy, tedy kromě suché hniloby v nepatrném množství. V Ústí přízemní mrazy moc ještě nehrozí, takže je tam nechám co nejdéle.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika