Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Milane, díky za info, také mi to přišlo zvláštní, že je to v konečcích (i na vrchcích listech), takže to opravdu bude mít něco do sebe s příjmem vápníku. U nás bylo letos šílené horko a léto prakticky bez deště, 4 kubíky dešťové vody jsem vyčerpal už v půlce prázdnin. Ale rajčata jako jedna z mála zelenin přežila.

Jak už tu někdo zmínil, v F2 generaci je největší odpad. Rostlinky a plody jsou opravdu různé. 80% plodů má skvělou chuť jako MM, jen 25% má typický tvar plodů pro MM (středně velké se špičkou, zbytek jsou plody kulaté a to od střední velikosti až ke koktejlovým rajčátkům). 2 rostlinky mi přijdou jako determinantní, tedy přestaly vyhánět další šlahouny a jen zhruba 60% rostlin dozrává stejně brzo jako MM, zbytek je spíše pozdnější. Zhruba 15% má větší náchylnost na praskání. Tvar plodů by mi až tak nevadil, hlavní je pro mě odolnost proti plísni. Ale stejně tak bych chtěl zachovat ranější klony a chuť. Pro mých 46 rostlin mám matici, kam si poznačuji jednotlivé rysy. Výběr bude dost těžký. Doufám, že se alespoň u některých projeví plíseň, abych tyto z výběru vyloučil...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika