Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

28.7.18 Ten vzdorovitý název vlákna je nutné překlopit na RHP – suchu navzdory. Vůbec mne ani ve snu nenapadlo, že se situace s vodou tak dramaticky vyostří. Tady prostě skoro neprší a tak vozím vodu téměř každý den. Nejsem si jist, zda jsem si polepšil, ale na tom tak nezáleží. Vodu zatím získat lze, s plísní se bojuje jen marně – není po ní při tomhle počasí zatím ani vidu ani slechu. Dosavadní sklizeň ze zahrady na chalupě (570 mnm) se pohybuje kolem 35kg – přibližně tolik, kolik jsem sklidil za celý loňský rok (pravda, z daleko méně keříků). Suším, zavařuju, rozdávám. Úrodu z balkónu bohužel (či bohudík?) vůbec neeviduju. Ale určitě se pohybuje také v desítkách kil.
Rajčatové stromy i ostatní keře v květináčích, kterým houfně schnou spodní listy, se snažím oživit přihnojením dusičnanem vápenatým. Začal jsem teprve dneska roztokem 1g/litr v zálivce. Budu opakovat několikrát. Dám vědět, zda to pomáhá. Stále mám ale pochybnosti o tom, zda je zalévám správně. V tomhle směru jsem moc nepokročil. Všechny jsem ale konečně opatřil podšálky: koupil jsem v Makru hliníkové formy na dort á 10Kč. Zalévám čistou vodou do podšálků a hnojivem přímo do půdy.
Mountain Magic konečně plně dozrál – tedy už tak před dvěma týdny – a tak můžu říct, že je to vynikající rajče. Sladké, šťavnaté, trochu míň kyselé, ale přesto vyvážené se silnou rajčatovou chutí. Hodnocení na mé stupnici kolem 9. Vyhradil jsem ho pouze na přímou konzumaci. Téměř se vyrovná Startce.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika