Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

8.7.18 Ukázalo se, že to, co jsem považoval za nákazu na balkóně, je vlastně suchá hniloba rajčat. Způsobuje ji nedostatek vápníku, takže přihnojuji Sensi Calem. Tímto děkuji všem, kteří mi stanovili diagnózu. Rozhodně se to nešíří, ale moc zlepšení jsem zatím nedosáhl. Pochopil jsem, že to je chronický neduh pěstování v nádobách: živiny se vyplavují s deštěm i se za(pře)léváním. Neměl jsem pod květináči (10 a 12l) ani „podšálky“, takže všechno odtékalo pryč. Poučení pro příští rok.

Na zahradě u chalupy je stále všechno při starém: po plísni ani vidu ani čuchu, i když je plachta stále stažená. No, při tomhle počasí se není čemu divit. Rajčata postupně dozrávají, ale hlavní nápor ještě nenastal. Dosud jsem sklidil tak okolo 2kg. Ochutnal jsem Crimson Crush i Mountain Magic, možná trochu nedočkavě, takže nebyla ještě v plném stupni zralosti. CC je chudší na kyseliny, moučnaté, velikosti tak 100 – 150g. Ideální na lečo či kečup. U MM se zdržím hodnocení až do doby, kdy budu mít úplně vyzrálý vzorek. Papriky si také vedou dobře, takže jsme už udělali první domácí lečo systém záhon – hrnec (s koňským salámem). Nikdy v životě jsem nejedl lepší.
Včera mne navštívil kámoš, takže připojuji fotky svého monstra a příslušných rajčat. Naštěstí mám přísun vody na zalévání z pramene od sousedů. Sice stále slabší, ale stále ještě teče.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika