Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

16.6.18 Přístřešek je hotov, není to žádný architektonický výtvor, 2 sloupky se mi nepodařilo dokonale narovnat, ale snad poslouží svému účelu. Jsem připraven na deštivé počasí – stačí zatáhnout průhlednou (spíš průsvitnou) plachtu. Zatím to vypadá, že je ještě čas. Dva dny po sobě tady pršelo a mezitím bylo chladněji, ale zato foukal docela čilý vítr, takže rajčata stihla v pohodě uschnout. Hledal jsem náznaky plísně, ale nenašel. Díky, Matko Přírodo. Vyrubávám přebytečné spodní listy, které už začaly tvořit džungli, pro lepší schnutí. Mateře i řízky opravdu vytvářejí hodně bujné listoví. Semenáčky jsou na tom o něco lépe, víc rostou do výšky. Zato mají mateře i časné řízky už hodně velikých plodů, jsou tak o 30% větší než na balkóně, ale to i u Stupických semenáčků z 19.1. Jenže nahoře zatím nečervenají, kdežto na balkóně už se rozjely. Rozdíly teplot jsou totiž docela markantní: 6 až 7°C.

Před asi třemi týdny jsem zakoupil na trhu i 8 sazenic paprik (po dvou) dvou odrůd (bohužel jsem zapomněl jejich jména), protože ty moje už byly příliš veliké a měly už sklízitelné plody. Ty sazenice vypadaly velmi zuboženě, byly žluté a neduživé. Hodil jsem je na záhon na chalupě, pohnojil granulovaným hnojem a Sensi Calem a moc jsem si od nich nesliboval. Teď už ale některé mají i 5centimetrové papriky, krásně zezelenaly a zdá se, že jsou naprosto konsolidované. Ten chlap, co je pěstoval na kšeft, by zasloužit trest za krutost vůči rostlinám. Jasně, neměl jsem je kupovat, ale dost jsem spěchal, takže jsem si je dobře neprohlédl. Na balkóně sklízím téměř denně, nejlíp plodí Balkónovka. No a na svůj svátek – v pondělí – si udělám první letošní rajčatový salát ze svých zdrojů. :-)

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika