Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

5.5.18 Strávil jsem noc se svými rajčaty. Tedy já v posteli a rajčata na záhoně. Předpověď pro Ústí n. L. říkala, že minimální teplota bude 8°C. Na Čeřeništi, kde máme chalupu, byl v 5 ráno plus jeden stupeň. Rajčata byla přikryta igelitovými pytli, tedy kromě dvou. Přežila všechna, ale paradoxně nejlépe vypadal nepřikrytý Vitador. Uvidíme, zda a nakolik to zbrzdí jejich růst. Dnes se má situace více-méně opakovat.
Opět jsem měřil teplotu půdy u rajčat nad travním ložem – 17,5°C – a mimo. Tam měla půda jen 14°C – pochopitelně ve dne.
Stupice v balkonovníku už mají rajče a Bonseta už dvě patra. Zdá se, že na rajčatový absťák nezahynu. Velikáni ponechaní doma se chovají zajímavě: kroutí se do všech stran v honbě za světlem. Rajčatový „stromeček“ (3 ve velkém květináči) z Vitadorů venku na západním balkóně perfektně pookřál, takže podobný osud chystám i pro rajčatový „strom“ (Vitador, Bonset a Startka s plody). Zatím počasí hokusu pokusu přeje. Díky Matko Přírodo. Zítra je v plánu další sklizeň, nejspíš opět dvou rajčat Start.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika