Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mochyni peruánskou pěstujeme již několik let, jednak ve skleníku, jednak ve volné půdě jižní Moravy. Půda jílovitá i písčitá, normálně vyhnojená - roste všude, už se nám i sama rozpleveluje po zahradě, ale na takové rostlině toho moc nedozraje.

Základní podmínkou je předpěstování sazenic a především zaštipování rostliny tak, aby vytvořila něco jako trojvětví - já nevím, jak to srozumitelně popsat - prostě kytka roste a roste a vy vyštipujete stejně jako u rajčat všechny boční výhonky. A pak najednou kytka vytvoří z jednoho místa tři "větve" a na nich vzápětí začne kvést. Dál už to prostě jen hlídáte, aby nevyhnala konkurenční výhon ani z boku, ani od země. Ve skleníku opravdu musíte hlídat zvlášť pečlivě, navíc, když kytka začne překážet, tak to chce zaštípnout i konce těch "větví (tak kolem 1m je to už i k nedozrání) a pak začne hnát do bočních výhonků, takže to chce zaštipovat a zaštipovat.

Příliš dlouhé "větve" obalené plody mají tendenci se vylamovat, hlavně venku ve větru, ale i vlastní vahou ve skleníku, chce to vyvázat k opoře.

Je radost tuhle rostlinu pěstovat, žádné choroby, žádní škůdci, jedině když moc prší, tak plody v míšcích někdy hnijí.

Jo a semínka je nejlepší obstarat koupí nějakých překrásných plodů v supermarketu. Doporučuji ty velké mochyně z Kolumbie.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika