Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To rozhodně není plíseň bramborová a ani jiná. To spíš vypadá jako suchá hniloba, zvlášť pokud se to vyskytuje naproti stopce. Nekrotické části ale mohou za vlhka dostat sekundární nákazu běžnou plísní. Loni jsem měl přesně stejný problém, a to u většiny odrůd, Crimson Crush a Mountain Magic nevyjímaje - obě odrůdy byly docela citlivé. Letos se suchá hniloba neobjevila na zahradě vůbec, možná proto, že jsem z jihu před rajčata zasadil salát, který stínil a snižoval teplotu půdy. A také asi nebylo tam nahoře zas až takové vedro.

Jejich plísnivzdornost jsem už druhým rokem nedokázal ověřit: plíseň se zase nedostavila. Ne, že bych toho litovalsmiley. A tak budu věřit příspěvku hosta z 19.10.2019. Příští rok je budu pěstovat zase. Jsou to docela výnosná rajčata slušné chuti a já je používám především na vaření a zavařování. Na jídlo už mám jiné favority: Tomato Berry, Strabenu, Mountain Magic a klasickou Startku.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika