Začínám s pěstováním pálivých papriček. Dostal jsem semena různě pálivých paprik od kamaráda, semen je dost, takže jsem klíčení nějak neřešil (Pimienta Dioma, Do Pádron, 7 Pot Jonah yellow,..). Ale ve čtvrtek jsem si objednal semena dalších odrůd a tam už je pouze po deseti semínkách a byl bych nerad, kdybych s nimi neuspěl (Jalapeňo farmers, Jalapeňo Maylon, Antep Aci Dolma a Ancho Pobblano). Proto se ptám při jaké teplotě necháváte klíčit vaše pálivé papričky.
Vladimír
PS.: Na internetu jsem našel, že optimální teplota pro klíčení sladkých paprik je 25 °C a pro papriky pálivé 29°C (dle studie na universitě Oregon). A to je můj problém, chodím po bytě s Dataloggerem a nikde nemám teplotu blížící se 29 °C. Zatím jsem našel jedno místo, kde je teplota cca 27 °C (na přívodu teplé vody do radiátoru). Tak to zkusím tam. Pochopitelně papričky klíčí i v nižších teplotách, jen čas do vyklíčení se prodlužuje.