Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Velmi zajímavá reakce na můj příspěvek o tom co budu v roce 2018 pěstovat. Nemohu souhlasit s tím, že Tamina a Matina jsou pozdnější než Start F1. Start F1 je mé nejoblíbenější rajče, ale za těch více než třicet let co je spolu se Stupickým polním raným pěstuji nikdy nebylo ranější, vždy první plody zrály o týden až deset dnů později než Stupické. Proto jsem také to Stupické polní rané vždycky pěstoval, obvykle čtyři až pět rostlin a šedesát rostlin Startu F1. Možná u Vás je to jinak, nevím kde a jak rajčata pěstujete. S tím, že Tamina je jako Matina máte asi pravdu, vypadá to na přesmyčku slov. Tamina byla dána do prodeje v bývalé NDR ze zahradnictví v Quedliburgu a Matina z jiného zahradnictví v NSR v městečku poblíž hranic NDR (jméno jsem už zapomněl)  vzdáleného od Quedlinburgu cca 40 km. Kdo tuto odrůdu vyšlechtil a od koho její semena na druhou stranu hranic přeletěla není známo, ale že se nějak muselo změnit jméno v tom rozděleném státě je jasné.
Taminu jsem pěstoval již dva roky, Matinu poprvé loni a mohu říct, že u mne jsou pokud jde o ranost na stejné úrovni jako Stupické a jejich chuť je také podobná Stupickému, což není vůbec překvapivé, protože všechny vznikly z křížení (Mikado x Sláva Porýní) x Solanum racimegerum. Jen Matina a Tamina byly přešlechtěny (nebo vybrány) tak, aby plody neměly v zeleném stavu to tmavě zelené žíhání a při dozrávání se netvořil ten nepříjemný žlutý límec.

           Vladimífr

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika