Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ahojte v Polabí. Nejdřív jsem si nebyl jist, zda to patří mně. Ale i kdyby ne, tak odpovím.

Hnojím hned při výsadbě granulovaným kravským hnojem ke kořenům (tedy aby se nedotýkaly). Sázim klasicky našikmo, ale nad kořenovým balem zabuduju ten děravý kelímek, ve kterém byla sazenice, čímž si zajišťuju, že voda i hnojení jsou předána tam, kam patří a ne okolnímu plevelu. No a pak, mnohem později během vegetace, jsem přidal nějaký Cererit a trochu popela na draslík pro zrání. Nevím, možná přehnojuji, ale moje rajčata vypadají jako tropické rostliny: silný stonek (až 3,5 cm v průměru), spousta listů (chybou bylo je tam nechat - vytvořily ideální prostředí pro plíseň). Takže ta nejsilnější jsem nechal na 3 výhony (loni z těch 14 myslím že 4), ostatní na 2. Odtud ta průměrná výnosnost. Ale mělo to také ten efekt, že jsem první zralá měl teprve 10.8. a 16.8. přišla plíseň. Takže úroda pouze teoretická. Bohužel Vám nemůžu říct přesně, co to bylo za odrůdu: sazenice jsem dostal jako Startky. Jenže to Startky nebyly. Tipoval bych si Toro nebo Tornádo: v sáčcích se semínky bylo něco jiného. A darovatelka ani nevěděla, kde je koupila a od jaké firmy byly. Proto si to letos chci ohlídat, i když ani to není úplná jistota.

Ale přiznávám, že jsem to nevážil. Pouze ta zdravá (přes 40 kilo), a odhadem jsem vyhodil 2/3. Takže je možné, že mám moc veliké oči. 

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika