Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Paní Irina Zacharias z Maxhuette-Haidhof pár desítek km za Rozvadovem, která pěstuje rajčata a přes web prodává i semena, známá i z filmu Oslava rajčat, který zde byl nedávno vzpomínaný, k novoročnímu přání přidala i hodnocení sezony 2017,které možná může být pro někoho zajímavé: " V tomto létě nebyly, alespon u nás, žádné extrémní rozdíly teplot přes den a v noci a díky tomu nebylo žádné extrémní množství rosy. Ale skoro celé léto, i při velkých vedrech, bylo velmi dusno. Taková vysoká vlhkost při vysokých teplotách představuje zvýšené nebezpečí fytoftory.Podle našeho mínění rajčata prostě natáhla vlhkost ze vzduchu do plodů. jenom tak si vysvětlujeme vodnatou chut našich rajčat, i když zaléváme velmi málo. Od zhruba poloviny srpna se chut zlepšila. To se už udrželo až do podzimu. Celkově co se týká chuti to nebyl jemný, ale spíše kyselý rok. Některé jemné odrůdy z toho profitovaly, jako např. Earliana, Banana Legs a dokonce Green Sausage.

Positivní: dostali jsme mnoho zpětných reakcí od našich statečných zákazníků, kteří dali na naše rady a dali rostliny dále od sebe, méně zalévali a hnojili. Byli sami překvapeni, jak to rostliny posílilo. Rostliny byly zdravější (když se odhlédne od perfektní zeleně) a plody chutnaly lépe. A zahradník je uvolněnější a má více radosti. Někteří psali, že i když ve skleníku optimálně nevětrali, tak díky většímu sponu, mulčování slámou a nižší zálivce měli méně chorob Samtblattkrankheit a Braunfäule" - to nevím jak přesně přeložit a ani slovník mi to nebere...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika