Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zatím mám přesnější obraz o složení rostlin ve skleníku, venkovní posty ponechávám zatím otevřené. Letos se mi Tomatoberry F1 zdálo hůře rostoucí v druhé polovině sezony a lehce ve skleníku praskalo, byla jsem rozhodnutí ho r. 2018 vynechat, říkala jsem to dceři, té prý chutná a chce alespoň jednu rostlinu. Tak těžko se mi rozhoduje o jednotlivých odrůdách. S jistotou nebudu pěstovat Děvočku, došla mi orginální semena s expirací 2012, další balíčky, které mi byly dovezeny v dalších letech obsahují obyčejná kulatá rajčata, Děvočce se nepodobají, možná je někomu daruju, možná je vyhodím, ještě nevím. Za nosnou odrůdu, kterou jsem nadšená, považuji oranžové Datlo. Roste trochu slaběji, dle toho volím spon, vyštipuju jen tak do 60 cm nad zemí, potom jen vyvazuju. Chutné, nepuká, vydrží ve skleníku do mrazů, netrpí chorobami. Budu mít asi tři rostliny. Objednala jsem si v SEMU zahradnické balení s jedním gramem semen, budu přátelům rozdávat semínka a podle mých instrukcí si budou pěstovat sazenice sami. Dál po jedné rostlině Mandat, Finik O., Nasťa Slastěna. Ruské odrůdy tentokrát nebudu řízkovat, zaseju jen několik semen pro sebe, co vzejde náhodou navíc rozdám sousedům a v práci. Řízkovat budu Tomatoberry F1, dále nové odrůdy Nugget a Delicasy zakoupené v Německu od fy Kiepenkerel, oboje je označené NEU, sáčky obsahují 6 a 7 semínek, sáček stál několik Euro. Nugget a Delicasy chci u více pěstitelů, proto je budu řízkovat. Nebudu pěstovat Sveet100 F1, byť bylo chutné, tak pukalo a přezrávalo ve vodnatou břečku. Počítám s jednou dvěma rostlinami Stupického polního raného, které ukončím za třetím vijanem a potom vyhodím. Stejně jako letos dvě rostliny velkoplodých rajčat. To je třináct rostlin, více se mi do skleníku nevejde. Každá rostlina má předem danou pozici.

Z rajčat pro venkovní pěstování jsem si objednala barevný sáček odrůdy Blumko, zaujala mne údajná tolerance k plísni rajčatové, takže ho chci vyzkoušet. J.
 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika