Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V sezoně 2017 se mi bohužel vinou kočky na parapetu promísilo několik odrůd rajčat, nicméně mi vyrostla jakási odrůda, která neodpovídala popisu žádné z pěstovaných. Po prohlížení letošních novinek od SEMO jsem si téměř jistý tím, že se mi do některého balení omylem dostala semínka jejich novinky BLUMKO. Jednalo se o datlové rajče hmotnosti odpovídající Bejbínům, kvalitativně bohužel nic moc - rajče celkem moučné, špatně vyzrávalo (žluté límce), zralost nešla nikdy poznat. Takže jejich sklizeň zamířila do leča.

Je samozřejmě možné že SEMO obviňuji neprávem (a záměna byla z jiného osiva jiného výrobce) o tom se asi ujistím v příštím roce až použiji zbytek osiva a uvidím, kde mi tato odrůda vyroste znovu. Pollicino, Valdo, Datlo ani Mandát to rozhodně nebyly a jiné oválné odrůdy jsem nepěstoval. A popisem na Blumka sedí - zatímco žádné podobné rajče v sortimentu dodavatelů Semo, dobrasemena a Moravoseed nejsou (jiné jsem neměl).

Možná se dopustím vážné křivdy ale tuhle novinku zkoušet nebudu.

Naopak mi tento týden dorazily semínka odrůdy JAHODO, která se tváří jako nehybridní a tímpádem mnohem levnější náhrada Tomatoberry/gardenberry. Tak uvidíme :)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika