Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

15.3.18 Počet plodů dosáhl dvojciferného čísla, přestal jsem počítat. Ten největší už má asi 3 cm v průměru. Foukání se osvědčilo: bez plodu zůstal jen ten první květ. Velikáni dorostli téměř až ke světlům, takže už je na ně příliš intenzivní. Překopávám tedy světelný systém a uvažuji o nepřímém osvětlení pomocí odražečů. Zatím měním čm LED žárovky za slabší bílé. Ale i tak už začínám zaštipovat a postupně je ukončím všechny, i ty s plody. Nebudou mít totiž už kam růst. Zvlášť Vitadory nevědí, kdy přestat (mají už přes metr) a začít rozvíjet ty zárodky květů, které mají (některé i 3 patra).

Semínka Kumata, Sleeping Lady a Maglia Rosy vyklíčila ve sněhovodě úplně na 100% a už po 5 dnech. Není to sice průkazné – ty ostatní byly kupované a jiné odrůdy – ale myslím si, že přírodní voda je lepší než ta moje tvrdá.
Abych si to ověřil na jiných odrůdách, právě jsem „zasel“ na buničinu 4 Mountain Magic (v minulém kole ze 3 vyklíčilo 1 řádně a 1 mizerně) a 8 Startek – měly jen kolem 70%. Ty už pak půjdou přímo ven, ostatní do počtu budou řízky. A zalil je sněhovodou. Tak se přesvědčíme.

Vymrazovaná půda se v zásadě osvědčila, i když mi nějaké ty plevely (zatím asi 5) přeci jen vyrostly. I tak jsem ale přešel na jiný způsob sterilizace: zavařování suchých krtinců ve velkých okurkových sklenicích v zavařovacím hrnci při teplotě 95°C po dobu 120 minut. Uvidíme, zda to něco přežilo. Zatím jsem ji nepoužil. Trochu smradu to přineslo, ale nesrovnatelně méně než vypékání na kamnech (případně v troubě). Výhodou je, že je hlína téměř okamžitě použitelná, kdežto zmrazení zabralo i týden.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika