Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Počet sazenic, které vypěstuju, je na Matce Přírodě: řízkuju jen přebytečné fazochy (ale hlavně Startky jich už teď mají docela hodně a doma je určitě nechám růst jen na jeden), ale angličáky (Crimson Crush a Mountain Magic) chci opravdu namnožit, takže uříznu vrcholový výhon, abych je donutil vyhnat jich víc. Do zahrady potom potřebuju cca 35 sazenic, ale přesné odrůdové skladby. Chci dát po 10 od plísniodolných angličáků a ostatní odrůdy tak po třech, čtyřech. Už teď jsem počty vysoko nad plánem, tedy pokud vyjde klonování angličáků. Chci taky dát cca polovinu sazenic přímo ze semínek a porovnat, jak si které povedou. Naštěstí mám odběratele na přebytky. 

Žárovky pro mne objednával syn ajťák, zeptám se jak a kde a dám vědět. Realisticky se pod jednou LED žárovkou dá vypěstovat tak 15 - 20 sazenic v malých kelímcích na okně. Pokud se parapet rozšíří, i možná dvojnásobek. Kužel žárovky vyžaduje sestavení do kruhu. Po přesazení do větších kořenáčů už je to míň, ale pokud je budeš vysévat až v březnu, po přesazení stačí zvýšit výšku, protože i když se světelná účinnost sníží, budou mít rostliny už víc denního světla. Hodně to záleží na Tvých plánech a okolnostech. Momentálně už mám pod 1 žárovkou pouze do 5 rostlin, protože už jsou kolem 50cm vysoké a ve velkých květináčích, ve kterých už zůstanou. Parapet jsem nerozšířil.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika