Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

20.2.18 Konečně vidím žlutou barvu: rozkvetlo mi první poupě na Startce. Přestože Bonset roste rychleji, moje oblíbená odrůda získala zlatou. Ostatní 3 Startky na sebe nenechají dlouho čekat. U Bonset je můj odhad ještě týden či deset dní. A Vitador ještě déle. Rychlost klíčení nejspíš má souvislost s celkovou raností odrůdy. I před stadiem květu.

Trápí mne ale uvadání až usychání spodních listů, a to u všech odrůd včetně angličáků. Mám obavy, že je to nějaká infekce. Objevilo se to už velmi brzo u mé první Startky z výsevu 2.12. Nevíte někdo, co by to mohlo způsobit? Dodal jsem vápník, dusík i další prvky Kristalonem, ale situace se jen mírně zlepšila. Také jsem při přesazování z výsevového substrátu Agro zjistil, že některé kořínky jsou uschlé, hnědé. Substrát byl totiž naprosto vyschlý. Může to být nedostatkem vody? Ve strachu, abych nepřelil, zaléval jsem opravdu sporadicky. O víkendu zveřejním fotky.

Přesadil jsem nepřisvětlované sazenice (Stupice, Vilma - výsev 19.1. - a Balkonzauber) a přemístil je na světelně nejlepší místo, které mám k dispozici - západní okno, kam nejvíc může slunce. Žádná z nich zatím nepadla. A prozatím ani jiné z předešlých výsevů. Jak zpožděný Mountain Magic, tak zmrzačený Vitador (odtržené děložní lístky) stále žijí a snaží se dohnat ztrátu. Může být, že z nich budou dobré sazenice na ven. Stejně jako trojděložní Balkonzauer. Nepřisvětlované papriky jsou také celkem okay.

Záhájil jsem práce na skleníko-pařníku na balkoně. Předpokládané dokončení nejpozději 11.3. Založím nové vlákno na sklenících.

Nalomená Bonseta v "rajčatovém stromu" vůbec nevypadá postiženě. Na pohled si vede stejně jako ostatní dvě sazenice. Rozhodně ne špatně.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika