Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

6.2.18 Někteří moji "velikáni" jeví známky nasazení květních vijanů, které jsou sice miniaturní, ale viditelné. Přihnojil jsem je nejprve Kristalonem vápník/dusík (minulý týden) a dnes i ostatními prvky (K, Mg, P). Stále je přisvětluji čm LED grow světlem - při jasném dni vypínám okolo poledního na 3 - 4 hodiny.

Mrňousům (angličákům) jsem dnes zaměnil denní bílé světlo za čm. Potřebuji, aby rychleji dorostly do stádia řízkování. Několikanásobného. Doufám, že do konce března vyrazí alespoň 3 řízkovatelné výhony, tedy včetně odříznutého hlavního výhonu. Rozhodně je o víkendu kromě dosypání, popřípadě i přesazení, hodlám také přihnojit alespoň Ca/N. Stále jsou jen do 10 cm a 4 pravých listů.

Dosypávám a přesazuji do směsi růstového substrátu Forestina a krtince z vlastní zahrady na chalupě (cca 50/50). O té vím, že není ničím kontaminovaná. Změnil jsem také způsob "sterilizace". Při vypalování na kamnech (i když jen na max. 80°C) jsem zcela jistě spálil i spoustu humusu (a taky to smrdělo jako čert). Takže se tomu chci vyhnout a mám teď krtince v mrazáku na -18°C. Jak dlouho myslíte, že je třeba je tam nechat, aby se zničily klíčící rostliny a živočišní škůdci? Můj laický odhad je 4 - 5 dní. Máte s tím někdo zkušenost? Doufám, že substrátové "supresivní chytré houby" přemůžou ty bakterie a houby, které by mohly škodit. Ty nejspíš zničit nedokážu.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika