Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

31.1.18 Přesadil jsem dalších 4 „velikány“. Čtyři z celkového počtu 9 (2x Bonset, 1x Vitador, 1x Start) jsem přihnojil Kristalonem na růst a květ, modrý pytlík: vápník a dusík. Některé listy totiž šednou a vadnou, tak jako ta původní Startka (viz 3.1. – uveřejnil jsem obrázek). Nešíří se to a tak jsem pojal podezření, že se tak může projevovat nedostatek vápníku – zkušení, opravte mne, pokud jsem vedle.

Papriky a rajčata pěstovaná bez přisvětlení (západní okno + odražeč) jsou zatím ve stadiu děložních lístků, ale vypadají dost v pohodě. Jeden Balkonzauber (poslední výsev) má lístky 3, ale všechny vypadají jako děložní. Je možné, že dojde k takové mutaci?

Mrňousové pod čistě bílým světlem rostou pomalu (2 zdroje – 6500°K a 4100°K, celkem 25W příkonu – 2600lm, vzdálenost zdrojů cca 40cm, 18°C v substrátu) a nesílí tak, jak sílily ty předešlé (ale jiné odrůdy) pod světlem smíšeným. Ještě to nechám pár dní a pak jim asi vrátím tu čm žárovku.

Vitador vyklíčený bez děložních lístků dokazuje, že MP je mocná čarodějka: z pouhého stonku vyrazil malinké lístky, které se pomalu ale jistě zvětšují a přibývají. Prostě buňky stonku změnily funkci podle potřeby, aby rostlina přežila. Ne, není šance, že by se z něj stala plnohodnotná sazenice, i když vlastně do května má ještě času dost. Ale nechávám ho pod světlem, pečlivě zalévám a kontroluji (možná pečlivěji než ty „normální“) a asi ho zkusím trochu přihnojit Ca a N. Je to fascinující.

Stejně tak se Startkou 1 – přes několikanásobnou zlomeninu z pádu a nucené „řízkování“ roste vesele. Není tak silná jako ostatní, ale má víc listů.

 

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika