Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Sorry Vladimíre, ale cílem mého HP nikdy nebylo dokázat, že vypěstuju sazenice bez přisvětlování. Chtěl jsem najít podmínky, za kterých si můžu vypěstovat sazenice i u sebe, hlavně s ohledem na ty plísniodolné anglické odrůdy. Což si myslím, že se povedlo. Hokus pokus pokračuje dál, nemá jen jeden cíl, je to možná až moc komplexní.

Ty to, myslím, vidíš z hlediska sporu s Pepém a jinými skeptiky, kteří teď "jásají". Ale není nad čím. Nikdy jsem netvrdil, že vypěstuju sazenice jen tak - spíš naopak, tušil jsem, že to nepůjde (ale dosavadní výsledky jen dokazují, že ne v prosinci či lednu, v březnu to může být jinak). To bych mlčel a nešel do HP vůbec. Jsou tu další a další etapy, o kterých se chci něco prakticky dozvědět. Bílé versus červenomodré světlo. Pěstování rajčat v pytlích. V pařeništích (buduju ho). A navíc papriky. Víš, mně je u zádele, kdo "měl pravdu". Já se zkouším dovědět, jaká jsou fakta z praktické zkušenosti. A hluboce věřím, že mi rozumíš a sdílíš mou motivaci.

Možná chceš namítnout, že jsem to příliš zgeneralizoval. Nevím, nepamatuju si, jak přesně jsem to formuloval. Ale ani přestěhování do Ústí by nic nevyřešilo: jsou tady místa, kde jsou podmínky úplně jiné: jsme v kopcovité krajině. A ještě navíc vím, že jsem nebyl schopen dodržet podmínky podle zásad: teplotu i další. Ale můj cíl vždycky byl jen zmapovat podmínky u mne a přizpůsobit jim postupy tak, abych           a) měl rajčata co nejdřív           b) dokázal nařízkovat drahé odrůdy           c) porazil tu všudypřítomnou plíseň na chalupě (pomocí těch drahých odrůd).

Moc bych nerad, aby sis myslel, že jsem Tě nějak "podkop". 

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika