Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vladimíre, sepisuju to (tedy kopíruju svoje hlášení) a určitě to hodím jako celek na fórum. Mimochodem, jaká je maximální délka příspěvku?

Pár dní už jsem nereportoval, ale to proto, že není moc o čem. Ti angličáci, tedy Crimson Crush vylezly v poměru 5/5. U Mountain Magic stále ještě čekám. Zatím je jistota, že mi vylezlo nejmíň jedno ze tří. Doufám, že alespoň ještě jedno vystrčí růžky. Ukazuje se, že ty Vitadory skutečně mají nějaký problém, tedy pokud ještě nevylezou, jejich skóre je 4/6. Ale to mi už na řízkování bohatě stačí. Nejkritičtější je právě Mountain Magic - mám jen 10 semínek.

Další hokus-pokusácký krok plánuju příští týden, až mi dojde bílý LED reflektorek 30W, 6 700°K. Hodlám rozdělit mrňata (ne angličáky) a jedněm svítit jen bíle a druhým jen červenomodře. A porovnat výsledky. Jinými slovy, ověřím Tvou teorii, že spíš reagují na denní bílé světlo. Z toho, co teď vím z toho kombinovaného, se přikláním k tomu, že máš pravdu. Ale jsou to jen takové náznaky. To nelze zobecnit, natož zveřejnit.

Rozhodl jsem se začít řízkovat trochu později než jiní: až když budou mít rostlinky 7 pravých lístků. Ani ne tak proto, že nevěřím zkušeným, ale nějak mi nevychází načasování. Tak to trochu pozdržím. Myslíš, že už je můžu přihnojit? Nebo dřív přesadit a pak teprve přihnojit (jsou v docela velikých 13cm kelímcích)? Ty z výsevu 16.12. (2.12. bylo eliminováno tím pádem z parapetu) jsou už kolem 15 cm vysoké a mají 3 i 4 pravé listy. Mezi odrůdami jsou dost rozdíly. Bonset z výsevu 25.12. je sice poloviční na velikost, ale už má 4 pravé listy. Pomalu se v tom začínám ztrácet: v každém tom semínku je jiná životní síla (ale pravdou taky je, že je přímo pod čm žárovkou - soused Vitador už taky má 3). Vidíš, že tohle snad ani nemůžu zveřejnit.

Jenže teď mám dvě priority: výsev paprik (dneska jsem vyslal SOS na Papriky 2018) a pařníko-skleníček na balkoně. Vytipovávám materiály a zasílám dotazy. Zvolil jsem jednoduchý dutinkový polykarbonát 8mm a izolaci PIR = polyisokianurát 50mm (od podlahy). Co Ty na to? A budu ho v případě nouze moct přitápět elektrickou spirálou nízkého příkonu s automatickým ovládáním. Kámoš už mi slíbil pomoct s konstrukcí (to všechno je v cca 150 m nad mořem).

A mám ještě další šílený nápad: přesadit ta rajčata do velkých kartónových krabic s objemem tak 26 l zeminy - myslíš, že je to dost? - a ten pytel dát jen zvrchu na tu krabici. U mne nehrozí přemokření, nebudou na dešti. A pokud bych to trochu přehnal se zálivkou, ten karton to vcucne. Jasně, nakonec se rozpadne, ale ten pytel zvenčí to podrží. Trochu ujetý, ne?

Promiň, trochu jsem Tě zavalil. Ale neflákám se.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika