Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

7.1.18 Pokus byl omylem rozšířen o další rozměr. Po tom, co 3.1. moje největší Startka spadla z parapetu a nadvakrát se zlomila, zasadil jsem její vrchní část jako řízek. Uvidíme, jak si povede. Po nehodě ani nezvadla a zatím vypadá dost živě. Možná jsem měl zkusit zasadit všechny 3 kusy.
Zvednul jsem LED žárovku cca o 15 cm, protože už nepokrývala všechny sazenice (další žárovky stále ještě nedorazily). „Kontrolní“ vzorek dostal 5.1. místo teple bílé žárovky 2 700°K neutrální bílou 4 100°K, 14W, 1520 lm – sice jsem to na vláknu psal, ale v hlášení jsem se o tom nezmínil: 30.12. jsem kontrolní vzorek přesunul zpátky na východní okno v bytě a začal mu znovu přisvětlovat. Neměl jsem to srdce nechat ho zahynout. Což by se bez pochyby stalo. Vedl si hodně špatně – viditelně vadl.
V buničině klíčené Vitadory mají skóre 5/6, čtyři už jsem přesadil do kelímků.
Dnes začala hlavní fáze pokusu, tedy řízkování plísniodolných anglických odrůd. Zasel jsem 3 semínka Mountain Magic (v sáčku jich bylo opravdu jen 5) a 5 semínek Crimson Crush (v sáčku jich bylo 25 místo 10 – velkorysé). Zvolil jsem povrchové metody: buničinu a povrch substrátu (Agro) podle Vladimíra – osvědčily se nejlíp, i když to může být shoda okolností. A teď budu napjatě čekat.
Již vzešlé sazenice zalévám jednou za 3 dny. Bohužel nedostanu teplotu pod 20°C, takže asi rostou příliš rychle. Ale nezdá se, že by se vytahovaly: spíš sílí a vyráží listy. Přisvětluju jim stále 12 hodin denně (8 – 20).

Milan Hokus Pokus

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika