Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Chtěl bych třetí várku zasít do kelímku jen do poloviny zaplněného substrátem (myslím, že směs s krtincem není to pravé ořechové) a pak sazeničku postupně zasypávat, aby lépe kořenila a sílila.

Ano, samozřejmě. Dělám to taky tak - seju 2 semínka do dostatečně velkého květináče, substrát jen do poloviny, až vzejdou, jednu rostlinu odstraním (stačilo by 1 semínko, vždy mi klíčí 100%), a až dostatečně povyroste, zasypu zeminu až po okraj. Jednak je to oproti přepichování úplně bezpracné, navíc se nijak nezasahuje do slabé rostliny, ta roste bez narušení kořenů od klíčení až do smrti. A jako bonus získám velmi silné sazenice a mnohem lepšími kořeny pro výsadbu na stanoviště (foto jsem dával v jiném vlákně na jaře). Pan Vladimír kdysi oponoval tím, že nemá tolik místa na finální květináče a že je nějakým způsobem postupně uvolňuje do pařníku a na okna na jejich místo dává nové. Ale on předpěstovává stovky sazenic. Mě jich bohatě stačí kolem 50, i tak jich je až moc, takže se na 2 okna v pohodě vlezu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika