Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Asi si nerozumíme. Pokud zateplím polystyrenem jednu stěnu (ano, severní, dokonce mi to tak i fajn vychází), způsobím tím pouze to, že se o pár minut zpomalí omrznutí. To teplo unikne zbylými stěnami, ale spíš stropem, a mrznout bude stejně. Víte, máme takovou polohu, že když na jaře přijde jasná mrazivá noc, začíná mrznout už brzy, tak kolem 22, a nad nulu se to vyhoupne s východem slunce, tj. někdy kolem 7. Takže za těch 9 hodin teplo unikne i při izolaci jedné stěny. Fungovalo by pouze to, kdyby ta stěna teplo udržovala, tj. nebyl by to polystyren, ale nějaký akumulační materiál. Plus to zanoření, které ještě přidá spoustu tepla akumulovaného v zemi.

Navíc předpokládám, že toto opatření bude fungovat až tak od března, kdy přes den nemrzne, stihne se naakumulovat ona stěna či půda, a udrží se tímto nezámrzná teplota přes mrazivou noc.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika