Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

A co ma byt vysledkom tohoto pokusu? Nie je zbytocne komplikovane a drahe?

Moj najlepsi sposob co pouzivam je, ze najdem v okoli nejaky krtinec a zoberiem z neho krasnu nakyprenu zem, zmiesam tak 1:1 so substratom. Samotny substrat byva velmi predrazeny a vacsinou plny chemie a herbicidov kvoli comu potom rastlinky zakrpatia. Ziaden hnoj ani hnojivo nie je potrebne, skor je to na skodu.

Touto zmesou naplnim kelimky od jogurtu az po vrch, zalejem viackrat vriacou vodou aby zemina dobre prevlhla a dam na nejake 3 minuty do mikrovlnky. Treba odskusat vhodne kelimky od jogurtu, napriklad tie od raja nemaju problem s teplotou 100C.  Robim to kvoli niceniu vajicok skodcov, much a kvoli hubovym chorobam. Ta sterilizacia sa fakt oplati, rastliny neskor vobec netrpia chorobami.

Necham to vychladnut, zemina poklesne, do stredu urobim ceruzkou jednu, dve, alebo aj tri dierky, asi 1cm do hlbky. Vlozim semienka, lacne odrody davam viac semienok do kelimka, drahe vzdy len po jednom. Prstom jemne prikryjem, potlacim, trosku este zalejem vodou. Prikryjem igelitovym sackom a rajciny rastu uz za par dni ako dive. Papriky potrebuju asi 10dni.

Cele toto robim pre papriky az po novom roku, pre rajciny este o 2 mesiace neskor. Lebo to rastie potom tak rychlo, ze do jari ma to chce vyhnat z domu.

Davam to na juzne a zapadne okno. V miestnosti teplota tak 22-23C, pri okne o nieco menej...

Zalievat nie je potrebne, najskor tak za 2 tyzdne, ked dam dole foliu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika