Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je to zkouška, jak semínka porostou na mých východních či západních oknech (pro vypěstování běžných sazenic). Zda budou či nebudou potřebovat přisvětlení, atd. To je cíl číslo jedna.

Cíl číslo dvě (nadstavbový) je mít rajčata už někdy na jaře. Plánuju je vsadit do igelitových pytlů s dostatkem zeminy, přisvětlovat jim a udržovat je v příznivé teplotě. Jak to jen půjde, vyhodit je na balkon (v té době už zcela jistě budou tak 1,50 vysoká - tedy pokud to vyjde). Ti, kdo mají skleník jsou na tom líp: přesadí je už v březnu či dubnu. Já je chci nechat v bytě. Jasně, je to hokus pokus, ale zatím nevidím důvod, proč by to nemohlo vyjít. Rajče je totiž trvalka, a tak by mělo za vhodných podmínek růst i několik let. 

A v lednu hodlám zasít semínka plísni odolných odrůd (Crimson Crush a Mountain Magic), kteréžto rostliny v březnu nařízkuji, abych měl dostatek sazenic pro venkovní pěstování (jsou dost drahá). Z těch venkovních pak na podzim udělám řízky, které se pak stanou matkami sazenic na jaro. S geneticky zachovanou odolností proti plísním, tedy pokud se prokáže.

A ta neodolná šoupnu pod igelitovou stříšku, stahovací. To by bylo, abych tu plíseň aspoň neumírnil (letos mi schramstla 2/3 úrody). Jinak mi v těch našich podmínkách vesele řádí každý rok.

Hezký večer.

Milan Hokus Pokus

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika