Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Přiznávám se, že o těch odrůdách, které zmiňujete, jsem nikdy neslyšel. Jejich extrémní rannost ve mně ale vzbuzuje trochu pochybností. Hrozně rád bych věděl, jak to dopadlo. Takže si slibme, že tu zveřejníme výsledky.

Co se osvětlení týče, trochu jsem koukal na charakteristiky světelných spekter a zdá se mi (dosud neověřeno), že LED jsou o něco lepší. A mají i o trochu lepší poměr energie spotřebované a vydané formou světla. Slyšel jsem sice, že nejlepší jsou sodíkové výbojky, ale to se dost dobře do okna nedá dát.Skleník je ale úplně jiné kafe. Z toho, co píšete, usuzuju, že je vytápěný - nebo ne?

Ale řeknu Vám, co jsem objednal: sice se to malinko stydím říct, ale z Číny jsem objednal LED grow žárovky 54W za 380 Kč. Totožná žárovka je ke koupi u nás, jen s maličkým cenovým rozdílem: 850 Kč. Zatím nedošly, takže další info až někdy na jaře. Jasně, když odejdou, reklamace nefunguje. Součást rizika experimentu.

Ano, souvislost mezi teplotou a osvětlením tu je. Čím míň světla, tím nižší teplota, jinak dostaneme nitky. Potvrzeno zkušenými.

A jdu do toho taky zítra: zkušebně, abych věděl, co to udělá. Západní okno, pro klíčení teplota přes 20, ale jak vylezou, šup do 16 - 17° na okně východním. Nejde mi o rychlost růstu, ale o sílu rostlin. Pokud něco nebude vyhovovat, změním osvětlení či teplotu.

Plán vypadá dobře, uvidíme, zda bude taky dobře fungovat. Budu podávat dílčí hlášení.

Milan

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika