Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nelze srovnávat české hybridy s nehybridními odrůdami. Vždyť hybridní odrůdy byly právě šlechtěny na to aby nepraskaly, aby neměly žlutý límec, aby byly odolnější chorobám,  odolnější k mechanickému poškození a také nebyly tak náročné na prostředí ve kterém se pěstují. Je to už více jak čtyřicet let co tato hybridí rajčata začala, ale zatím se nepodařilo dosáhnout, aby chuť hybridních rajčat byla srovnatelná s nehybridními (snad jen u cherry rajčat). Ale žádné rajče nemůže mít všechno.

Je úplně normální, že velká rajčata u stopky někdy praskají. V žádném případě to není nedostatkem vápníku (nedostatek se projevuje suchou hnilobou květního konce) nebo jiné živiny v půdě. Je to genetická vlastnost, která se projevuje zejména při střídání horkých suchých a vlhkých dnů. Bifteková rajčata praskají zejména u stopky, srdce praskájí podélně od stopky k vrcholu. Praskání kolem stopky je nebezpečné hlavně když na tato rajčata, předtím než se praskliny zacelí, zaprší a rajče napadnou různé plísně a hniloby.

Pokud jde o Black Krim, tak je to rajče hnědo fialové a takovým se říká zjednodušeně černé. Já moc rád černá rajčata nemám, protože jejich zrání je pro mne nekontrolovatelné. Rajče je tvrdé, ale třeba během dvou dnů rychle změkne a dokonce už může přezrát, jeho konzistence je potom měká a nemám ji rád. Proto tato rajčata se mají utrhnout ještě tvrdá, ale už vybarvená, uložit v nějaké místnosti a sledovat jejich dozrávání a ve správný okamžik je konzumovat.

           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika