Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Trochu si šťouchnu, ale stále opakované vysvětlování o nedostatku příjmaného vápníku rostlinou je pouhou hypotézou, jejíž neustálé opakování se stává nezpochybnitelným faktem. Je to jako tvrdit, že když vás bolí hlava, vezmete si prášek a ono se uleví. No vidíte, bolest hlavy byla způsobena nedostatkem prášku.

Největší vliv na plodiny má klima, nejvíce teplota, která je v našich klimatických podmínkách pro pěstování většiny ovoce a některé zeleniny nedostatečná!  Rajče které prochladne (noc kolem 10-15°C) se nedokáže bránit a je napadáno chorobami, ať už na listech nebo na plodech. Zde trochu pomůže skleník. Další vliv je půdní sucho - opět rostlina se nedokáže bránit, zvláště dnešní ušlechtilé odrůdy s velkou násadou plodů. Studené deště a odpar kapek silně podchlazuje - stejně jako když zmoknete a chodíte v mokrým oblečení. Souhlasím že rok byl opravdu dobrý - suchý s delší vegetací, ale rado se zapomíná že v červnu a v červenci šly teploty k 6°C i v nížinách, na horách silně mrzlo, to jsou opravdové rekordy, při kterých lze bez problému pěstovat nanejvýš salát a ředkvičky. Rajčatové země - itálie, řecko, tam noční teploty během násady plodů ovoce neklesají pod 20°C. Mají zase o to větší sucho.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika