Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vladimíre, dodal bych ještě, že letos byla suchá hniloba tak rozšířená, protože byly opravdu vysoké teploty. Na balkóně jsem zaléval naprosto pravidelně, takže sucho bylo vyloučeno. Vysoké teploty půdy - na zahradě pak daleko víc trpěly rostliny, u kterých byla půda pod přímou palbou slunce.

A Řekové to dělají tak, že svlažují půdu kolem rostlin, aby ji ochladili - tedy pokud mají vody dost. Což se u nás dá zařídit tím, že a) zaléváme ráno (dělal jsem to vždy večer), b) kolem pravého poledne pokropíme půdu okolo rostlin (samozřejmě ne listy) a c) zastíníme půdu a spodek rostlin. To všechno příští rok odzkouším. Myslím totiž, že na zahradě mám vápníku v půdě habaděj. Ošetření Wuxalem nebo dusičnanem vápenatým na list se totiž aplikuje až když se suchá hniloba už objeví, takže část úrody je nenávratně ztracena. Kdežto ta moje primitivní opatření lze aplikovat preventivně před horkým počasím.

Milan HP

Jo a ještě jeden detail: sázel jsem rajčata kořeny vždy k jihu. Z hlediska suché hniloby je to chyba.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika